Showing posts with label Thursday Twisters. Show all posts
Showing posts with label Thursday Twisters. Show all posts

3 September, 2009

punchline of the day:

'Hum Hain Na'
-ICICI

THURSDAY TWISTERS

1)Who is the protagonist of RK Narayan's Malgudi days?
ans: Swami

2)Which film did United Insurance company insured for 11 lakhs in 1998?
ans: Taal

3)Which is the highest dam in India?
ans: Tehri dam(on Bhagirathi river,261 meters)

4)Which is the highest airport in India?
ans: Leh airport(also the highest commercial airport in world)

5)Which the longest River bridge in India?
ans: Mahatma Gandhi setu on river Ganga in Patna(also world's longest)

6)Name of the atom bomb dropped on Hiroshima on 6 August, 1945?
ans: Little Boy

6)Name of the atom bomb dropped on Nagasaki?
ans: Fat Man(3 days after little boy was dropped)

SPANISH TERMS USED COMMONLY IN ENGLISH


Plaza

Public square

Cortes

Parliament

Caballero

Gentleman

Alcazar

Palace or Fortress

Caudillo

Military leader





27 August, 2009

Punchline of the day:

'The Choice is Simple'
-Kingfisher Red

THURSDAY TWISTERS

1)In which state of India is it legal for a Hindu male and illegal for a Muslim male to have more than one living wife?
ans: Goa

2)Name of the line of the longitude that is 0 degree?
ans: Prime Meridian

3)Primary producer of newsprint in the world is?
ans: Canada

4)Where does the formation of urea takes place in our body?
ans: Liver

5)Which form of intellectual property can provide the longest protection?
ans: Trademark

6)Which state has maximum number of seats reserved for schedule tribes in Lok sabha?
ans: Madhya Pradesh

7)First woman music director in film industry?
ans: Jaddan Bai

PHOBIA

Mice

Musophobia

Dogs

Cynophobia

Spiders

Arachnaphobia

Horses

Hippophobia

Cats

Gatophobia, Ailurophobia

20 August 2009

Punchline of the day:

'Enriching Quality of Life'
-Godrej

THURSDAY TWISTERS

1)What does a Phillumenist collect?
ans: Matchbox labels

2)When there is one buyer and many sellers in a market-what is this situation called?
ans: Monopsony

3)Which is the world's largest automaker?
ans: Toyota

4)The world's first animal only flight is called
ans: Pet Airways

5)US started its major offensive against Taliban in Afghanistan under the operation name?
ans: Operation 'Khanjar' or Operation 'Strike of the Sword'

6)Author of Suitable Boy?
ans: Vikram Seth

7)Largest footwear retail in India?
ans: Bata India

Welcome

About Me

My photo
an IT Engineer..wanted to make this entire learning process interesting and require input from others to make this initiative a success.

About this blog

This being an attempt to make it a place for creating an archive for quality questions ranging from history,politics and environment to earth facts, business etc...keep pouring with your own questions and ideas!!!!!!!!!
Powered By Blogger