Punchline of the day:
'Profit from it'-CNBC
1)Where does bile juice get stored in the human body before flowing into the intestine?
ans: Gall bladder
2)Name given to the first nuclear submarine?
ans: Nautilus(USA,1954)
3)Name the chief election commissioner of India?
ans: Navin Chawla
4)Who became the first woman to fly MIG-35 recently?
ans: Suman Sharma(world's first also)
5)Where and when was the first e-court launched in India?
ans: Ahmadabad , February 8,2009
6)31st SAARC council of ministers meeting was concluded recently at?
ans: Colomba, Srilanka
7)When is the 'world book & copyright day' celebrated?
ans: 23 April
8)Which Indian player won the NSC championship in 2009?
ans: Joshna chinappa
9)Who is the author of 'idea of justice"?
ans: Amartya Sen
10)With what event Nanavati commission is linked?
ans: To investigate 1984 anti-sikh riots
States with their promotion lines for tourism:
| West Bengal
 | The heart throb of millions
 | 
| Madhya Pradesh
 | The Heart of India
 | 
| Himachal Pradesh
 | Unforgettable Himachal
 | 
|  | Amazing heritage, Grand experiences
 | 
| Assam
 | Gateway to the north eastern part of India
 | 



0 comments:
Post a Comment